Eendeborst met vijgen en honing

Ingredienten (4 personen)

2 tamme eendeborsten
4 vijgen
kaneel, steranijs, komijn, koriander
100 gram vloeibare honing
0,5 dl rode wijn
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 ║C.

Snijd het vet van beide eendefilets kruislings in. Zorg dat het vlees niet wordt ingesneden. Bak de filets in een (niet voorverwarmde) koekepan met de vetzijde onder zachtjes zodat een groot deel van het vet smelt, ongeveer 6 minuten. Giet af en toe het vet af.

Maak ondertussen de marinade van honing: doe in een kleine pan de honing met enkele specerijen (bv 1/2 tl kaneel, halve steranijs, 1 tl gemalen koriander, 1/2 tl komijnzaad) en zout en peper. Bestrijk de gebakken eendeborst op de vetzijde met deze marinade en bak de eendeborst nog 5/6 minuten in de oven, vleeszijde op de bodem. Bestrijk tussendoor nog een keer met de marinade.

Zet ondertussen op het vuur de kleine pan met de marinade met de rode wijn, laat aan de kook komen en laat inkoken. Snijd de vijgen in de lengte doormidden en doe deze bij de siroperige honing. Begiet deze af en toe met de honingmarinade. De vijgen zijn in 3/4 minuten gebakken.

Als de eendeborst rosÚ is, laat deze dan kort (3 minuten) afgedekt rusten zodat de sappen zich goed verdelen. Snijd in dunne plakken en serveer samen met de gebraden vijgen en de honingmarinade.

Ga terug naar het overzicht.