Tian met tomaat en courgette
IngrediŽnten (4 personen)

3 uien
3 courgettes
500 g tomaten
paar takjes tijm
olijfolie
zout en peper
1 dl kippebouillon

Schil de uien, snijd de uien in dunne halve ringen. Doe in een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie en laat de uiringen gedurende ongeveer 1 uur zachtjes garen (confijten), voeg ook eventueel enkele takjes tijm toe. Mochten de uien dreigen aan te branden, voeg dan een klein beetje water toe. Zodra de uien zacht en gaar zijn, is het klaar. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd ondertussen de tomaten en courgettes in dunne plakjes (ongeveer 3 mm). Doe in een ovenschaal (tian) de geconfijte uien op de bodem, en bouw de tian op: plakjes tomaat afgewisseld met plakken courgette. Bestrooi met zout en peper, enkele takjes tijm en een klein scheutje kippebouillon. Bak de tian in een voorverwarmde oven van 180 ļC in een ongeveer 1 uur gaar.
Serveer bijvoorbeeld bij gebakken eendeborst met vijgen.


Ga terug naar het overzicht.