Wie is Coeck?
Ervaring en opleiding
Koken doe ik al mijn leven lang met passie. Sinds het jaar 2000 kook ik professioneel. Hiervoor ben ik naar Frankrijk vertrokken en heb in Avignon een koksopleiding gevolgd om de kneepjes van het vak te leren. Bij verschillende Franse sterrenrestaurants heb ik ervaring opgedaan onder meer bij Regis Marcon in de Auvergne (3 Michelinsterren). Later heb ik stage gelopen bij Jacques Maximin en L'Arnsbourg.

In Amsterdam deed ik kookervaring op bij restaurant Halvemaan en Christophe. Daarna ben ik kooklessen gaan geven bij diverse kookscholen in Amsterdam. Mijn bijzondere belangstelling gaat uit naar de zoete keuken: koekjes, taarten, chocolade en brood. In Frankrijk heb ik verschillende malen op de patisserie-afdeling van restaurants gewerkt. Nu geef ik patisserie- en chocoladelessen bij Unlimited Delicious in Amsterdam.

Koken en reizen
Koken en reizen gaan goed samen. Regelmatig reisde ik af naar de Schotse Hebriden om op het eiland Colonsay te koken. Het was fantastisch om groenten uit de tuin te gebruiken, vlees van het eiland en vis direct om de hoek te vangen. Verder kookte ik enkele maanden voor de Franse ambassadeur in Den Haag.
De mediterrane keuken is mijn keuken. Gebruik van olijfolie, verse producten, kruiden en veel citrusvruchten. Natuurlijk, ik heb twee jaar in de Provence gewoond en daar heb ik met de seizoenen gekookt. Geen betere manier om een keuken goed te leren kennen. Daarnaast kom ik geregeld in Spanje en Italië. Ik spreek meerdere talen goed en dat helpt om een kijkje in de keuken te kunnen nemen.

Culinair schrijven
Tot nog toe werkte ik mee aan culinaire publicaties: voor Bouillon, de Culinaire Almanak en ik verzorgde receptuur en teksten voor het Côte d'Or-chocoladeboek.

Broek in Waterland
Op mijn boot in Broek in Waterland kan ik mijn hart ophalen op kookgebied: een professioneel ingerichte keuken, een tuin om mijn kruiden en groenten in te kweken en een prachtig landelijke omgeving in Waterland. Ik hoop op jou mijn passie voor de keuken te kunnen overbrengen. Kom gerust een keer langs voor een kookles, diner, bestelling van koekjes, cake, brood of taart.

Met hartelijke groet,

Marianne Rosenberg